« Klassiska bilar
Reparation och montering

Hur kommer det gå för våra bilar?

Regeringen satte som mål att vi ska vara helt fria från fossila drivmedel år 2030 tror jag det var. Det låter kanske ganska långt bort med det är bara 8 år kvar. För att vi ska kunna skifta om till elbilar helt och hållet kommer vi att behöva betydligt fler laddstationer för elbilar, lägre priser på den typen av fordon och att fler väljer att transportera sig själva på ett helt annat sätt. Som med buss, cykel, tåg eller gå. 

Men hur kommer det gå för våra klassiska bilar? Att bygga om dem till elbilar är inget rimligt alternativ. Det skulle kosta enorma summor och det skulle kännas helt fel. Det som kommer att hända är nog snarare att de blir stående i ett garage någonstans, eller hamnar på ett museum av något slag. 

Så här tänker jag

Att vi måste gå över från fossilt bränsle till något annat är inget konstigt. Olja är en råvara som kommer att ta slut en dag och innan dess så är det ju en ganska smutsig sak, på flera sätt... Jag har inga problem med att ha en elbil med tillhörande laddstation och min gamla bil kommer jag att ha kvar. Den kommer att putsas precis som vanligt och jag kommer att sitta i den. Motorn kommer jag att dra runt den med, och så länge det finns bensin att köpa så kommer jag att starta den då och då och ta en liten tur. 

19 Mar 2022