« Klassiska bilar
Reparation och montering

Tips hur du gör rent din bil på bästa sätt

Det är rätt bra att regelbundet tvätta din bil. Det gör att den håller sig längre samt att det är ju snyggare med en ren bil. Du kan om du vill få hjälp via www.bilcleaniken.se, eller så gör du rent den på egen hand. Du ska få lite bra tips.

Välj rätt rengöringsmedel

Det är viktigt att inte ta vanlig två för att göra rent din bil, uitan det bästa är att använda dig av en  speciellt framtagen biltvättsåpa som skyddar bilen på bra sätt.

Använd helst en mikrofiberduk istället för en svamp eller gammal t-shirt. De andra materialen kanske inte tar upp allt du försöker ta bort från fordonets yta när du tvättar. Ännu värre, de slipande materialen kan skada din bils exteriör.

När du är klar med tvätten, torka med en ren, torr mikrofiberduk. Detta kommer att undvika att vattenfläckar dyker upp på din rena bil.

Rengör dina fönster ordentligt

När det gäller rengöring av glas, låt oss vara tydliga, inte alla glasrengöringsmedel är lika.

Även om det kan vara frestande att bara ta en flaska glasrengöringsmedel inifrån huset så är det bättre att använda en fönsterputs som är utvecklad för bilglas. Dessa produkter saknar vanligtvis kemikalier som kan skada UV-beläggningen som finns på din bils fönster.

Om du måste använda ett glasrengöringsmedel inifrån huset, använd den ammoniakfria varianten. Dessa typer är i allmänhet säkra att använda på din bils glasytor.

Annars kan du göra det enkelt för dig och låta proffsen tvätta din bil!

 

27 Dec 2022