« Klassiska bilar
Reparation och montering

Tre skäl att skaffa dashcam

Du har säkert sett videos på nätet från dashcams. Det brukar finnas en hel del både från privata bilar och från yrkeschaufförer. De delar dem för att visa vad som kan hända i trafiken, men de är inte bara en kul grej. Det finns flera anledningar att skaffa en bilkamera. Här delar jag med mig av tre av de anledningarna.

1. Försäkringsärenden

Om olyckan är framme är det ord mot ord som gäller. Ofta blir resultatet att båda förarna får dela på ansvaret. Med en bilkamera monterad i din bil så slipper du den situationen. Det finns dokumenterat vad som hänt och det är en enkelt sak för försäkringsbolag att se vem som gjort fel vid en krock eller ett tillbud. 

2. Lägre premier

Vissa försäkringsbolag ger rabatter för olika saker och en dashcam, eller en bilkamera, är en sak som kan göra att du får billigare försäkring. Anledningen är att ju fler som filmar händelser desto färre blir försäkringsbedrägerierna! 

3. Dokumentera

För oss som gillar klassiska bilar känns det naturligtvis lite galet att montera in moderna kameror. Men fördelarna är så pass stora att det är värt det. Vi kan använda dem för att filma våra cruisingar och det kan bli rätt häftigt om man klipper ihop filmer från flera olika kameror. 

Bilkameror har blivit allt vanligare även på svenska vägar och om du vill veta mer om dem kan du kolla på bastitest24.se där de har provat flera stycken och presenterar en topplista. 

4 Aug 2021