« Klassiska bilar
Reparation och montering

Så rengör du bilens interiör

Det många lägger ner tid och energi på, det är att tvätta bilens utsida. Men det är minst lika vikigt att ta hand om bilens insida, alltså dess interiör. På samma sätt som du kan anlita ett företag som håller på med sanering i Stockholm för ditt hus, så kan du välja att lämna in din bil för en rekond som det heter. Det blir då en form av sanering det med, av bilens insida. Men du kan så klart även ta hand om det på egen hand. 

Tips när du ska städa din bil invändigt

Det är viktigt att se till så att du har rätt sorts utrustning och rengöringsmedel för att kunna göra rent bilens insida. Undvik att ha allt för starka kemikalier, det räcker gott med såpa och lite ättika. Därtill behöver du även ha en dammsugare, en trasa, en tvättsvamp, en skurborste och varmt vatten.

Ta ur allt skräp från bilen samt ta även ut mattorna. Se sedan till att grundligt dammsuga biken. Dammsug golven, alla säten, dörrarna, handskfack, luftkonditioneringsventiler och bagageutrymme.

Se även till att putsa alla dina rutor, det med en blandning av  ättika, såpa och vatten. Sedan kan du använda dig av lite såpa och vatten för att göra rent bilens instrumentpanel, ratt och konsol.

Gör även rent de mattor du tog ut från bilen samt gör rent dina pedaler. Om du har en dålig lukt i bilen så kan du försöka neutralisera det genom att ställa in en liten kopp med ättika och citron i bilen. Det över natten. 

30 Jul 2022