« Klassiska bilar
Reparation och montering

Bästa sättet att köpa begagnad bil på

De allra flesta klassiska bilar, de köper man i begagnat skick. Men när man ska köpa en begagnad bil, så finns det en del saker att tänka på. Ska du köpa av en privatperson eller en bilfirma. Tar du en bilfirma, är det bra att kolla upp deras företagsuppgifter. Det är alltid bra att förbereda sig innan du ska kolla en bil för att eventuellt köpa den. Det är bra att kolla av med Transportstyrelsens sida och kolla saker som detta:

Att ägaren som säljer, äger fordonet. Se till att det även är rätt person på plats. Lagen om god tro gäller inte, du som köpare är ansvarig. Se även till att kontrollera om fordonet är belånat eller inte. Se även över bilens historik, det går att beställa fordsonrapport på flera ställen på nätet. 

Saker att kolla av

Att provköra bilen är ju alltid ett måste. Kontrollera att allt fungerar som det ska. Om du ska renovera bilen är det inte lika noga, men vill du ha en körklar bil, och det står att den ska vara det så är det bra att kontrollera detta så klart. Genomgång av papprena från den senaste besiktningen är bra att göra, samt se till att eventuella anmärkningar har åtgärdats. Om du ska köpa bilen, se till att du får alla nycklar. Se även över serviceboken.

Bestämmer du dig för att köpa bilen, så se till att allt går rätt till med överföring av pengar, ägarskap och att det finns ett köpekontrakt.

4 Apr 2018