« Klassiska bilar
Reparation och montering

Bygga en dragracingbana kanske?

Dragracing och gamla bilar är något som verkligen går hand i hand. Det var ju de gamla hotrodsen som startade trenden som sedan kom att bli en av världens största motorsporter. Att från helt stillastående tävla om vem som kommer först över mållinjen är en kraftmätning mellan olika bilar och ju bättre man är på att bygga sin bil, ju bättre går det i tävlingarna. 

Jag har funderat på om en skulle ta och bygga sig en egen bana här hemma. Så att man kan anordna lite små tävlingar för oss som gillar klassiska bilar. Det finns inget utrymme för en full längds bana så antagligen får jag bygga en som är 1/8 engelsk mil istället. Det blir 201.168 meter det för att vara exakt. 

Betong blir säkert bäst

Grannarna kommer väl tro att jag ska ha ett eget litet flygfält när jag väl sätter igång med bygget men det struntar jag i just nu. Det som blir lite knivigt är att man måste mäta ut ganska exakta avstånd. Jag har kikat lite på mätinstrument för att få till det bra och på avstandsmatare.nu har de riktigt mycket information. Det som återstår att göra innan jag ka sätta igång är bara en enda liten sak. Att söka tillstånd! Det kan väl inte vara så svårt att få bygga en liten bit raksträcka i betong på sin egen mark? Det skulle väl vara om mina grannar inte gillar ljudet, fast de gillar ju samma typ av bilar som jag så de kommer nog och kör på banan. 

8 May 2018