« Klassiska bilar
Reparation och montering

Byta ruta i huset är det lika lätt som på bilen?

Hemma har jag ju både nyare bilar och gamla klassiska bilar. Inte allt för sällan innebär det att man ska byta rutor på dessa. Särskilt om man har köpt en äldre bil, som man renoverar. Det har gjort att jag har lärt mig att byta ruta själv. Hade inte kunnat åka in till en firma varje gång liksom, det hade blivit för dyrt. Nu är det dock så att vi har pratat om att byta fönster på huset. Det är jag osäker på hur man gör. Men tänker, det borde väl inte vara svårare att byta fönster än vad det är att byta ruta på bilen?

Hur gör man?

När det kommer till att byta fönster så har jag sökt runt lite på nätet. Det finns en del guider som visar hur man gör. Dessa kan man ju följa, så att man gör likadant. Fast, samtidigt, detta ska ju bara göras en gång, så kanske att det är värt att ta in en hantverkare som sätter in fönster?

Smart anlita hantverkare

En hantverkare är ju expert på att byta fönster, så de borde kunna göra det mycket snabbare och lättare än vad kanske jag kan. Jag tvivlar inte på att jag skulle klara av det, men det tar ju tid när det är så många fönster som ska bytas. En ruta eller ett fönster i taget är ju jag van vid. Så jag tror nog det är smart att ta en hantverkare till detta.

10 May 2018