« Klassiska bilar
Reparation och montering

Det blir vinter i år igen

Varje år är det samma sak, folk som börjar fråga vad det är för regler som gäller med vinterdäcken. Och jag berättar gladeligen om det.

  • 1 december - 31 mars: Vinterdäck ska vara monterade på bilen. 
  • 1 oktober - 15 april: Du får lov att ha dubbdäck monterade. 

Krångligare än så är det faktiskt inte. Det finns givetvis lite andra kriterier också som "när vinterväglag råder" men går man på de datumen, utan att tänka på snö och is, så har man sitt på det torra. Det enda du egentligen behöver tänka på utöver de datumen är att det ALLTID är polisman som avgör om det är vinterväglag eller inte. Så att komma med sommarsulorna på bilen i november och hävda att det inte var halt hemma hos dig kommer inte att fungera. 

Var ute i god tid

Se gärna över dina däck redan nu, så att de har rätt mönsterdjup och inte ser slitna ut. Boka in en tid för däckbyte inom kort för alla kommer att vilja byta samtidigt vilket sätter hög tryck på däckfirmorna. Fördelen med att göra sitt däckbyte hos en firma är att du alltid får rätt tryck i däcken, du får en expertbedömning av skicket på dina däck och om det är något som behöver bytas ut eller lagas så kan de göra det direkt. Att byta hemma för att inse att två däck är platta är faktiskt inget kul. Då får man ta av dem igen och åka och laga dem, och vem har lust med det? 

3 Oct 2018