« Klassiska bilar
Reparation och montering

Extra last

När det gäller gamla bilar så vet vi alla att bagageutrymmet inte är vad man skulle önska. Vill man resa iväg på långtur så blir ofta bagagefrågan ett problem. I moderna bilar finns i regel större och mer praktiskt användbara bagageutrymmen, samt möjligheten att sätta på takräcken, något som är svårt - dock ej omöjligt - att hitta till gamla klassiker.

Drömmen vore att ha en gammal, klassisk amerikanare försedd med takräcke. Då hade man lastat den med packning och en surfbräda på taket och kört ut och cruisat runt i någon månad varje sommar...  Precis som på bilden här uppe. Kanske en dag...

En Fiat och en Bubbla

I nuläget kör jag mest min vanliga Fiat. Det är mer ett verktyg i vardagen än en bil jag känner särskilt passionerat för. Jag har alltid gillat små bilar så på den fronten är det lugnt, men det är ju inte en bil med en massa charm direkt. Fördelarna med att ha en Fiat är att den är billig i drift samt att det alltid finns lättillgängliga reservdelar när den behöver lagas. Jag brukar handla hos Bilenochjag.se och det har inte hänt en enda gång under de senaste fem åren som jag ägt lilla Fiaten att de inte haft det jag sökte. En annan fördel är förstås att de inte ens är särskilt dyra att köpa från första början. Det är en praktisk bil ur många hänseenden.

Drömbilen ser annorlunda ut förstås och det bästa vore väl att ha en verktygsbil som Fiaten och en cruisebil som Bubblan på bilden.

30 May 2018