« Klassiska bilar
Reparation och montering

Flyttstädning av garage och källare

När det är dag att göra en flyttstädning, så är det inte bara bostaden i sig som ska städas, utan även alla biutrymmen. Detta omfattar ofta källare, förråd och garage. Det sa flyttstädas där, oavsett om du hyrt eller säljer bostad. För proffs på flyttstädning tar det tar det ungefär en dag att städa boutrymmena i en normalstor villa. Biutrymmen brukar inte ingå i priset, utan får beställa separat. 

Allt ska städas

Om du säljer din bostad så brukar det i överlåtelseavtalet du skriver med köparen stå att du är skyldig att genomföra en flyttstädning och vad som ska ingå i den. Det innebär då rengöring av hela huset, inklusive biutrymmen som källare, vindsförråd och garage. I en normal flyttstädning från en städfirma ingår vanligen inte dessa biutrymmen, utan endast själva boytan. Men det går ofta att beställla till det om man vill att städfirman även ska städa där. Även då du hyr så ska allt städas, annars kan hyresvärden kräva pengar för att själv anlita en städfirma. 

Om du på egen hand städar  källare, garage och så vidare så är det så att det generellt inte ställs lika höga krav på dessa utrymmen som på själva boytan. Oftast för att det är utrymmen med betongolv och sånt som är svårt att få skinande rena. Men sopa eller dammsuga bör göras samt att du även ska putsa fönster om det finns sådana i källaren eller garaget. 

15 Dec 2020