« Klassiska bilar
Reparation och montering

Foliera bilen - tänk på detta

Stripa upp en gammal jänkare eller få din sportbil att se ut som den hör hemma på en tävlingsbanan eller i en utställningshall? Det spelar ingen roll vilket syfte du har - vinylfolie kommer att göra dig helnöjd med resultatet. Du kan montera det på egen hand om du vill, även om jag rekommenderar att du anlitar proffshjälp eller ber någon som gjort det förut att vara med och hjälpa till. 

Mina bästa tips för foliering

Är det första gången du tänkt hotta upp bilen? Börja då med mindre saker som backspeglarna till exempel, eller mindre motiv på skärmarna. När du ska till att sätta på vinylfolien så tänk på följande:

  1. Bilen måste vara helt ren. Minsta lilla smutspartikel kommer att se ut som en stor och ful vårta på bilen om du folierar över den. 
  2. Dra inte i folien för hårt. Den är lite flexibel och om du drar för mycket så kommer den att bli konstig på bilen när den sedan återtar sin originalform. 
  3. Var inte rädd för att göra fel! 

Den sista punkten är rätt så viktig. Det får bli fel, det gör inget när du använder vinylfolie. Den är ju inte permanent och du kan enkelt ta bort den och göra om ifall det inte blev exakt som du tänkte dig. Ta hjälp av en polare, och skulle det visa sig att du känner att du tagit dig vatten över huvudet så kolla med en lackerare eller en bilmek så kan du säkert få hjälp att få på vinylen på bilen. 

22 Aug 2020