« Klassiska bilar
Reparation och montering

Funderar du på att sälja din bil?

Är det kanske så att du ska sälja din bil? Det går att göra på lite olika sätt. Dels kan du sälja din bil via en bilförmedling eller så gör du det på egen hand genom att lägga ut annons på Blocket eller liknande. 

Före försäljning

Innan du bara slänger upp annons på bilen, ta reda på vad din bil är värd så att du vet vad du ska begära för pris på den. Det finns förmedlingar som kan värdera din bil, annars jämför med samma modeller i andra annonser. Sedan, din bil bör vara i bra skick före du ska sälja. Så det kan vara bra att du ser till att städa ur den samt tvätta den, både på utsidan och insidan. Ta även fram alla dokument som rör bilen så att du har koll på dem.

Sedan är det bara att lägga ut annons. Du kommer antagligen få många mail och många samtal med frågor. En del kommer även vilja att komma och titta på bilen samt provköra den.

När en köpare finns

Om det finns en person som vill köpa din bil, var ärlig med allt kring bilen fall det finns fel. Kontrollera även köparen, så att han eller hon är den de säger sig vara. Be om att få se körkortet, helst innan provkörning. Det är även bra att skriva ett avtal er emellan. Sedan är det även ägarbyte som ska ske. Köparen ska fylla i den gula delen på registreringsbeviset och det ska skickas in till Transportstyrelsen.

21 May 2021