« Klassiska bilar
Reparation och montering

Ge bilen den servicen den behöver

Bilar mår bra av att genomgå sin årliga bilservice. En del ser att lampan för service tänds, men gör inget åt saken. Andra är duktiga och bokar in en bilservice Uppsala så att bilen får den omvårdnad den behöver. I servicehäftet anger tillverkaren intervallet för när just din bilmodell behöver service men det kan ändå skilja sig lite åt, beroende av hur mycket du kör. Vid lång årlig körsträcka krävs det som man kallar för mil-service. Om man inte kör så långt varje år räcker så kallad årsservice.

Värt att göra det på egen hand?


När det är dags att serva bilen så kan man fundera på om man ska boka in en bilservice Uppsala eller om man ska göra det på egen hand. Att stå i gör det själv-hallen och byta olja och filter räcker inte för att det ska vara en fullgod service. En bilservice innehåller mer än det nämligen. Det är flera kontrollpunkter och så finns det flera bytesintervaller för olika sorters vätskor i din bil. Bland annat är det glykol och bromsvätskan. Sedan så är det även andra saker, som kan vara bättre att en verkstad gör.

Anlita en bra verkstad

Det bästa är att anlita en bra verkstad för att göra din årliga bilservice. Du kan jämföra priser med olika verkstäder om du vill, eller så anlitar du den som har din bilmodell som specialitet. Tänk på att din servicebok är en värdehandling. Om bilen ska säljas, kom ihåg att de flesta bilvärderingar förutsätter att serviceboken är komplett med alla stämplar avseende bilens miltal.

 

23 Feb 2018