« Klassiska bilar
Reparation och montering

Gör bilen redo för sommaren

Nu när våren är här så kan det vara läge att fundera på att göra din bil fin, dels för denna årstid, men även för den kommande sommaren. Dels kan det vara läge att tvätta bilen och göra den redo för den varma årstiden. Sedan är det bra om du ser till att sätta på sommardäcken med. Just när det gäller däcken, se till så att de är i bra skick. Om du ska göra långa resor med bilen i sommaren är det bra att tänka på att ju mer du lastar i bilen desto mer luft behövs det i däcken. Sedan får däcken så klart inte vara blankslitna, det kan vara farligt att köra med sådana däck. 

Undvik motorproblem

Det är inte ovanligt att se folk med motorproblem under sommaren. Det beror ofta på att de inte avsatt tid för att göra bilen redo. Det är smart att lämna in bilen på service då den ska det. Du kan se det i din servicebok när det är dags. Sedan är det alltid bra att se till att kontrollera motoroljan, bilbatteriet, kylarvätskan och bromsvätskan på bilen. 

Andra bra saker att kontrollera är bromsarna. De kan ha slitits under vintern som varit. Du som inte är haj på att meka själv kan alltid åka till en verkstad för att få hjälp med de saker som behövs.

16 Apr 2020