« Klassiska bilar
Reparation och montering

Hur fungerar det med företagslån?

Kanske det är så att du har eget inom något med bilar? Du kanske har en verkstad, eller kanske du köper och säljer bilar? När ett företag har behov av extern finansiering så kan det fås via ett företagslån.  För att bevilja ett lån ser långivaren gärna att företaget har god försäljning och uppvisar vinst. Det finns idag flera olika aktörer att vända dig till för denna typen av lån. Det är inte ett måste att gå till din "vanliga" bank om du inte vill. Just att låna pengar är bra så länge du investerar dem på rätt sätt. Så är det ju oavsett om du är företagare eller privatperson. Alla lån, oavsett typ ska ju betalas tillbaka.

Ska du expandera?

Kanske du vill att ditt företag ska expandera och bli större? Då kan ett företagslån vara en mycket god idé, eftersom det blir som en slags investering. 

Behöver du bara öka likviditeten lite?

Om du inte behöver så mycket pengar, du kanske inte tänkt expandera, utan behöver bara öka likviditeten något, så finns det andra sätt än att ta företagslån. Det finns de som erbjuder dig att köpa dina fakturor som ett exempel. Då säljer du de fakturor du har ställt ut till kunder. Du får pengar ganska omgående och kunderna får betala till bolaget som köpt dem. Det är ett ganska smidigt och snabbt sätt att få in pengar på utan att behöva låna.

18 Jan 2020