« Klassiska bilar
Reparation och montering

Montera en dragkrok på bilen

Inte alla bilar kommer med en dragkrok, utan idag är det nästan vanligare att det inte finns en. Dock kan det ställa till lite problem för dig, om det är så att du vill dra en kärra, eller kanske vill koppla på husvagnen till semestern. Det är inte alltid det lättaste att få låna en bil med dragkrok. Det du då kan göra, det är att montera en dragkrok på din bil. Det är inte så svårt att göra det faktiskt. Du kan om du är lite händig göra det på egen hand, eller så anlitar du en firma att göra det åt dig.

Smidigt med en dragkrok

Att ha en dragkrok på bilen kan underlätta väldigt, särskilt om du ofta har behov av att köra kärra, eller husvagn eller annat som behöver kopplas på via dragkroken. Om du vill koppla på en krok på din bil, som saknar en, så finns till exempelvis Dragkrokskungen. De kan komma hem till dig där du bor och montera dragkroken på plats om du vill. De erbjuder även ett set, för dig som vill skruva fast dragkroken på egen hand. Då ingår en komplett dragkrok, elsats, instruktionsmanual samt fri telefonsupport om det skulle vara så att du i alla fall behöver lite råd och assistans.

Med en dragkrok kan du dra det mesta

När du har en dragkrok får du dra olika saker. Tänk bara på att inte överstiga maxvikten, så att du drar mer än vad som är lagligt. Hur mycket din bil får dra, ser du i ditt registreringsbevis. Du kan även läsa mer om vad som gäller på Transportstyrelsen sida

6 Mar 2018