« Klassiska bilar
Reparation och montering

Rätt typ av försäkring för din bil

Oavsett om man har en gammal klassisk bil eller en splitter ny bil från bilhandlaren så gäller et att ha rätt typ av bilförsäkring. Det finns gott om information om bilförsäkringar på nätet men ska ta upp de tre vanligaste här.

Tre olika att välja mellan

Trafikförsäkring är en obligatorisk och lagstadgad försäkring, som alla bilägare måste ha. Man är alltså skyldig att ha sin  bil trafikförsäkrad så länge den inte är avställd. Om man inte har en annan försäkring samt inte heller denna så kan det bli väldigt dyrt för dig! Man får nämligen betala en avgift till trafikförsäkringsföreningen på drygt 100 kronor per dag. Trafikförsäkringen täcker alla personskador, både för dig, dina medpassagerare och andra utanför bilen.

Denna försäkring räcker att ha om det är så att du har en bil som är riktigt gammal eller som gått många mil. 

Halvförsäkring är en av de allra vanligaste försäkringarna och denna ger dig ersättning vid stöld och brand eller om du råkar ut för en glas- eller maskinskada. Även bärgning från olycksplats och rättsskydd ingår i denna typ av försäkring.

Helförsäkring har samma slags skydd som det är med i en halvförsäkring men dessutom så utöver det ingår också det som heter vagnskadeersättning och det ger dig skydd om din bil skadas vid trafikolycka, vid olyckshändelse eller blir utsatt för skadegörelse. Denna försäkring passar dig som har en relativt ny bil, men där vagnskadegarantin gått ut.

20 Aug 2018