« Klassiska bilar
Reparation och montering

Snart dags för vinterdäck

Även om vi bara är i slutet av augusti är det inte fel att börja fundera på vinterdäck. Är det så att du har dubbdäck så kan dessa sättas på 1 oktober. Annars är det 1 december som det gäller för att man måste ha vinterdäcken på! När det gäller byta däck Uppsala så kan du göra det helt på egen hand, eller så lämnar du in för att få ett däckbyte gjort av proffs. Om du byter dina däck på egen hand är det en del saker att tänka.

Se över dina däck

Innan du byter dina sommardäck till vinterdäck så är det bra att se över dem, så att de fortfarande får användas. Det måste vara ett visst mönsterdjup samt att om du har dubbade däck så får inte allt för många dubbar ha trillat ur. Är däcket inte i bra skick är det en god idé att investera i nya. När däcken sedan satts på, är det bra att även kolla luftrycket på dem. Väljer du att få hjälp med ditt däckbyte så kan verkstaden hjälpa dig med dessa saker.

Satsa på bra däck

Däck är en sån sak man inte ska vara dumsnål med. Det är inte bra att satsa på allt för billiga, men det finns så klart även bra budgetdäck. Men för att ha en säker körning är det bra att satsa på lite dyrare och mer kvalitetsmässiga däck.

28 Aug 2018