« Klassiska bilar
Reparation och montering

Tvätta din bil oftare

Jag läste på en blogg som heter Choleric häromdagen om huruvida man tvättar sin bil tillräckligt ofta. Själv kan jag svara ja på den frågan. Men det är ju så, att äger man flera snygga klassiska bilar så tar man ju gärna god hand om dem. Det gör i alla fall jag. Jag tänkte att jag skulle dela med mig av misstag man ska undvika när man tvättar bilen. Det är förvånansvärt många som annars gör dem!

Misstag du gör när du tvättar bilen

Gammal tvättsvamp repar lacken så även om den ser ny ut, eller du sköljer noga, så kan det finnas kvar stenar eller sand i den. Se därför till att köpa ny svamp. Tappar du den på backen, släng den och ta en ny!

Tvätta inte i solljus, även om det är varmt och skönt. Vissa medel som avfettningsmedel, kan skada lacken om ytan är för varm. Använd inte heller diskmedel! Det är många som gör misstaget att ta de man har hemma, men nej! Köp ett riktigt bilschampo istället.

Det är bra att hålla motorn ren, men för guds skull, tvätta den inte om du inte vet vad du gör. Får du vatten på fel ställe, så kan det slå ut känslig elektronik.

Du bör heller aldrig tvätta din bil på gatan, det är förbjudet på många ställen. Det är bättre att åka till en tvätthall. Se även till att vaxa bilen efter att du har tvättat den då det stöter bort smuts bättre och du behöver inte tvätta bilen lika ofta.

 

13 Feb 2018