« Klassiska bilar
Reparation och montering

Viktigt att ha bilen försäkrad

Det är viktigt för alla bilägare att ha rätt bilförsäkring. Det kan tyckas som en djungel att hitta rätt då det finns många bolag, olika erbjudanden samt en hel del finstilt att läsa igenom. Det fu först behöver ta reda på är vad för behov du har samt vad för skydd du behöver om det en olycka skulle vara framme. Sen är det inte fel att jämför bäst bilförsäkring 2020 på nätet. Du vill ju inte behöva betala för mycket pengar och det är viktigt att du väljer rätt omfattning på din försäkring. En ny bil kommer ofta med en vagnskadegaranti, vilket gör att du själv bara behöver teckna en halvförsäkring. Du som har en mycket gammal bil för dig kan det räcka med en trafikförsäkring.

Tre olika försäkringar

Det finns idag tre typer av bilförsäkringar. Det är först och främst trafikförsäkring. Denna är obligatorisk och lagstadgad. Det innebär att alla bilar måste som minst ha denna försäkring om den nu inte är avställd vill säga. 

Sedan finns halvförsäkring, som ger dig ersättning vid stöld och brand eller om du råkar ut för en glas- eller maskinskada. Även bärgning från olycksplats och rättsskydd ingår.

I en helförsäkring får du med samma som i en halvförsäkring men det ingår även  vagnskadeersättning som ger dig skydd om din bil skadas vid trafikolycka, vid olyckshändelse eller blir utsatt för skadegörelse.

Jämför bäst bilförsäkring 2020

Du bör jämföra olika alternativ för att hitta det som passar dig bäst. Saker att kolla på är hur de ställer sig till maskinskador, då det kan variera. Sedan är det även bra att kolla vad det är i självrisk då även detta varierar en hel del!

7 Feb 2020