« Klassiska bilar
Reparation och montering

Viktigt sköta om motorn i bilen

En viktig del av bilen är motorn. Fungerar inte den som den ska, ja då brukar inte heller bilen funka bra! Det är viktigt att man tänker på att ta hand om motorn på ett bra sätt. Det finns en bra motorblogg där du kan hitta en massa bra tips om just bilmotorer. En sak du ska göra med din bil, det är att regelbundet byta ut oljan och oljefiltret. Oljan som är i bilen har flera funktioner. Bland annat så ser den till att smörja växellådan och alla motorns rörliga delar. Dessutom så rengör den motorn samt transporterar bort föroreningar. 

Missa inte den årliga servicen

Det är väldigt viktigt att sköta de serviceintervaller som tillverkaren anger i instruktionsboken. Det är dumt att chansa att vissa saker ska hålla ett tag till som till exempelvis kamremmen. Skulle den gå av, ja då kan ventilerna krökas av kolvarna vilket innebär motorstopp, bärgning och höga reparationskostnader. I din bils instruktionsbok kan du även läsa hur du ska sköta bilen om det är större påfrestningar än normalt. Du bör serva bilen oftare om det är så att du ofta kör med släp eller om du åker mycket på vinterväglag. Samma sak om du har regelbunden stadskörning med många stopp och starter

Tänk på bilens utsida med

Det är  inte bara bilens inre som måste vårdas på ett bra sätt. Du bör ta hand om chassit och bilens utsida med. Se till att regelbundet tvätta bilen, vaxa den samt att om det behövs, ta bort rost.

 

 

 

6 Oct 2018